Ingeborg Christophersen

Biografi.......Konsertkalender.......Ensembler.......Lyd.......Bilder.......Presseomtale.......Gjestebok.......Kontakt

Biografi

Ingeborg Christophersen (født i Oslo 1985) mottok Norsk Tonekunstnersamfunds ærespris "Årets Musiker" i 2003 og har vunnet 1. pris i Ungdommens Musikkmesterskap flere ganger. I 2012 ble hun tildelt Statens Kunstnerstipends toårige arbeidsstipend for yngre og nyetablerte kunstnere. Høsten 2013 var hun en av fire nominerte til Statoils millionstipend for klassiske musikere. Ingeborg har vært solist med orkestre som Norsk Barokkorkester, Barokkanerne, Oslo Barokkorkester, Operaorkesteret, Ukrainas nasjonale symfoniorkester og Kringkastingsorkestret. Hun har prosjekter i samarbeid med Rikskonsertene både i Norge og Bangladesh. I 2006 deltok Ingeborg med stor suksess i Kjempesjansen på NRK1. I 2009 spilte hun en sentral rolle som seg selv, både som musiker og skuespiller, i publikumssuksessen ”Salong” på Nationaltheatret. Forestillingen ble Heddapris-nominert til ”Årets beste forestilling”. Det samme året vant hun også musikkonkurransen Toneprisen. I 2010 var Ingeborg solist i Vivaldi-konserter i Jo Strømgrens ballett "Årstidene" i Den Norske Opera og Ballett.

I 2008 avsluttet Ingeborg sin mastergrad i blokkfløyte tidligmusikk ved Syddansk Musikkonservatorium, og i 2010 avsluttet hun fire års studier på Conservatorium van Amsterdam hos Paul Leenhouts. I 2011 fullførte hun sin mastergrad i cembalo ved Syddansk Musikkonservatorium. Ingeborg har skrevet masteravhandlinger om ornamentikk i fransk cembalomusikk og i J. S. Bachs klavermusikk og om improvisasjonstradisjonen for melodiinstrumenter i 1500-tallets Venezia. Ingeborg arbeider med svært allsidige musikalske uttrykk og fullførte i 2011 det fireårige programmet "Contemporary Music through Non-Western Techniques" ved Conservatorium van Amsterdam, med fokus på Sør-Indiske klassiske, komplekse rytmesystemer. Fra 1997-2003 gikk Ingeborg på Talentskolen i regi av Barratt Dues Musikkinstitutt og Oslo Musikk- og Kulturskole, med Svein Egil Skotte som hovedinstrumentlærer. Som 17-åring var Ingeborg ni uker på turné med Brageteatret som musiker og skuespiller i oppsetningen "Historien om den lille mannen", i samspill med britiske Bebeto String Quartet. Samme år spilte hun blant annet for Nordisk Ministerråd. Ingeborg har hatt privatundervisning hos blant andre Michala Petri, Dan Laurin, Peter Holtslag, Ashley Solomon, Markus Zahnhausen, Steinar Ofsdal, trompetist Kristian Steenstrup, pianist Elisabeth Klein og cembalist Knut Johannessen. Hun har konsertert i Norge, Sverige, Danmark, på Færøyene, i Nederland, Tyskland, Italia, Slovenia, Ukraina, Bangladesh og Paraguay.

Som cembaloakkompagnatør har Ingeborg spilt med ensembler som Barokkanerne, Norsk Kammerorkester, KORK, Solistkoret, TrondheimSolistene, Tromsø Kammerorkester, Trondheim Barokk, Oslo Camerata og Kristiansand Symfoniorkester blant annet på Festspillene i Nord-Norge, Lillehammer Literaturfestival og Oslo Operafestival. I sistnevnte festival var Ingeborg cembalist og dirigent i Telemann-operaen Pimpinone i 2012. I tillegg til sitt virke som freelance blokkfløytist og cembalist, arbeider Ingeborg som kantor i Nesodden og Gjøfjell kirker.

Ingeborg har mottatt støtte fra Klæstads legat, Fegerstens stiftelse, Jansons legat, Helle Bennetts Allmennyttige Stiftelse, Skipsreder Tom Wilhelmsens stiftelse, Lise og Arnfinn Hejes fond, Fondation Idella, Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond, Stiftelsen Selvaag og Ånun Lund Rej minnefond.