Ingeborg Christophersen

Biografi.......Koncertkalender.......Ensembler.......Lyd.......Billeder.......Presseomtale.......Gæstebog.......Kontakt

Biografi

Ingeborg Christophersen (født i Oslo 1985) modtog Norsk Tonekunstnersamfunds ærespris "Årets Musiker" i 2003 og har vundet 1. pris i Ungdommens Musikkmesterskap flere gange. Hun blev i 2012 tildelt Statens Kunstnerstipends toårige arbejdslegat for yngre og nyetablerede kunstnere. Efteråret 2013 var hun en af fire nominerede til Statoils millionlegat for klassiske musikere. Ingeborg har været solist med orkestre som Norsk Barokkorkester, Barokkanerne, Oslo Barokkorkester, Operaorkesteret, Ukrainas nasjonale symfoniorkester og NRK Kringkastingsorkestret. Hun har projekter i samarbejde med Rikskonsertene, både i Norge og Bangladesh. I 2006 deltog Ingeborg med stor succes i "Kjempesjansen" på NRK1. I 2009 spillede hun en central rolle som sig selv, både som musiker og skuespiller, i publikumssuccesen ”Salong” på Nationaltheatret. Forestillingen blev Heddapris-nomineret til ”Årets bedste forestilling”. Det samme år vandt hun også musikkonkurransen Toneprisen. I 2010 var Ingeborg solist i Vivaldi-koncerter i Jo Strømgrens ballet "Årstidene" i Den Norske Opera og Ballett.

I 2008 avsluttede Ingeborg sin mastergrad i blokfløjte tidligmusik ved Syddansk Musikkonservatorium hos Nikolaj Ronimus, og i 2010 avsluttede hun fire års studier på Conservatorium van Amsterdam hos Paul Leenhouts. I 2011 fuldførte hun sin mastergrad i cembalo ved Syddansk Musikkonservatorium hos Monica Westheimer. Ingeborg har skrevet masterafhandlinger om ornamentik i fransk cembalomusik og i J. S. Bachs klavermusikk og om improvisationstraditionen for melodiinstrumenter i 1500-tallets Venedig. Ingeborg arbejder med meget alsidige musikalske udtryk og fullførte i 2011 det fireårige program "Contemporary Music through Non-Western Techniques" ved Conservatorium van Amsterdam, med fokus på Syd-Indiske klassiske, komplekse rytmesystemer. Fra 1997-2003 gik Ingeborg på Talentskolen i regi af Barratt Dues Musikkinstitutt og Oslo Musikk- og Kulturskole, med Svein Egil Skotte som hovedinstrumentlærer. Som 17-årig var Ingeborg ni uger på turné med Brageteatret som musiker og skuespiller i opsætningen "Historien om den lille mannen", i samspil med britiske Bebeto String Quartet. Samme år spillede hun blandt andet for Nordisk Ministerråd. Ingeborg har haft privatundervisning hos blandt andre Michala Petri, Dan Laurin, Peter Holtslag, Ashley Solomon, Markus Zahnhausen, Steinar Ofsdal, trompetist Kristian Steenstrup, pianist Elisabeth Klein og cembalist Knut Johannessen. Hun har koncerteret i Norge, Sverige, Danmark, på Færøerne, i Holland, Tyskland, Italien, Slovenien, Ukrainet, Bangladesh og Paraguay.

Som cembaloakkompagnatør har Ingeborg spillet med ensembler som Barokkanerne, Kringkastingsorkesteret, Solistkoret, Norsk Kammerorkester, TrondheimSolistene, Tromsø Kammerorkester, Trondheim Barokk, Oslo Camerata og Kristiansand Symfoniorkester blandt andet på Festspillene i Nord-Norge, Lillehammer Literaturfestival og Oslo Operafestival. I sistnævnte festival var Ingeborg cembalist og dirigent i Telemann-operaen Pimpinone i 2012. I tillæg til sit virke som freelance blokfløjtenist og cembalist, arbejder Ingeborg som kantor i Nesodden og Gjøfjell kirker udenfor Oslo.

Ingeborg har modtaget støtte fra Klæstads legat, Fegerstens stiftelse, Jansons legat, Helle Bennetts Allmennyttige Stiftelse, Skipsreder Tom Wilhelmsens stiftelse, Lise og Arnfinn Hejes fond, Fondation Idella, Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond, Stiftelsen Selvaag og Ånun Lund Rej minnefond.